Elfin.fi
Fluxel
Saunan valaistus Fluxel Oy KNX älykoti

Älykoti ja sen ohjausjärjestelmät

Älykoti helpottaa arkea. Nykyaikaiseen kotiin on mahdollista saada erilaisia sähköjärjestelmiä kodin toimintojen ohjaamiseen, perus kytkinohjauksista aina tabletilla ohjattavaan älykotiin. Valinnan tekeminen on vaikeaa, koska ainoa konkreettinen ja varma tieto on hinta; kotiautomaatio maksaa enemmän kuin perussähköjärjestelmä. Älykodin taloautomaatiojärjestelmien ominaisuuksista saatavilla oleva tieto on sekavaa, eikä sitä ole helppoa löytää. Tämä johtuu siitä, että älykodin kotiautomaatiojärjestelmällä voidaan toteuttaa lähes kaikki mieleen tulevat sähköiset ohjaukset, jopa sellaiset, joita asiakas ei ole tullut ajatelleeksi.

 

 


 

 

Älykoti kustomoidulla kodinautomaatiolla on tarkoitettu helpottamaan elämää, ei suinkaan sekoittaa ja tehdä asioista vaivalloisia. Ensimmäisenä on hyvä erottaa toisistaan kiinteistöautomaatio ja kodinautomaatio. Kiinteistöautomaation tarkoitus on ohjata lämmitystä, ilmanvaihtoa ja muita rakennuksen tekniikkaan liittyviä järjestelmiä. Älykodin kodinautomaatiolla saadaan ohjattua myös näitä LVI-toimintoja normaalia älykkäämmin, mutta kodinautomaatio on kuitenkin paljon muutakin. Mitä se älykodin kodinautomaatio sitten on?

Tutustu
KNX-taloautomaatioon
Control4-kotiautomaatioon.

Molemmat ovat luotettavia, monipuolisia ja helppokäyttöisiä kodinautomaatiojärjestelmiä, kunhan ohjelmointi on tehty käyttäjälleen sopivaksi.